Ptectvo ČR podle abecedy

Nejčastější    

Hnízdící v budkách

    Všichni
Brhlík lesní     Brhlík lesní     Alkoun malý (Alle alle)
Čížek lesní     Červenka obecná     Alkoun obecný (Cepphus grylle)
Kos černý     Dudek chocholatý     Alkoun úzkozobý (Uria aalge)
Sýkora koňadra     Hohol severní     Andulka vlnkovaná (Melopsittacus undulatus)
Sýkora modřinka     Holub doupňák     Bažant královský (Syrmaticus reevesi)
Sýkora uhelníček     Kachna divoká     Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Vrabec polní     Kalous ušatý     Bekasina otavní (Gallinago gallinago)
Zvonek zelený     Kavka obecná     Bekasina větší (Gallinago media)
      Konipas bílý     Bělořit okrový (Oenanthe hispanica)
      Konipas horský     Bělořit šedý (Oenanthe oenanthe)
      Krutihlav obecný     Berneška bělolící (Branta leucopsis)
      Kukačka obecná     Berneška rudokrká (Branta ruficollis)
      Kulíšek nejmenší     Berneška tmavá (Branta bernicla)
      Lejsek bělokrký     Berneška velká (Branta canadensis)
      Lejsek černohlavý     Bramborníček černohlavý (Saxicola torquata)
      Lejsek šedý     Bramborníček hnědý (Saxicola rubetra)
      Mandelík hajní     Brhlík lesní (Sitta europaea)
      Poštolka obecná     Brkoslav severní (Bombycilla garrulus)
      Puštík bělavý     Břehouš černoocasý (Limosa limosa)
      Puštík obecný     Břehouš rudý (Limosa lapponica)
      Rehek domácí     Břehule říční (Riparia riparia)
      Rehek zahradní     Budníček iberský (Phylloscopus brehmii)
      Rorýs obecný     Budníček lesní (Phylloscopus sibilatrix)
      Skorec vodní     Budníček menší (Phylloscopus collybita)
      Sova pálená     BUdníček pruhohlavý (Phylloscopus inornatus)
      Střízlík obecný     Budníček tlustozobý (Phylloscopus schwarzi)
      Sýc rousný     Budníček větší (Phylloscopus trochilus)
      Sýček obecný     Budníček zelený (Phylloscopus trochiloides)
      Sýkora babka     Budníček zlatohlavý (Phylloscopus proregulus)
      Sýkora koňadra     Bukač velký (Botaurus stellaris)
      Sýkora lužní     Bukáček malý (Ixobrychus minutus)
      Sýkora modřinka     Buřňáček malý (Hydrobates pelagicus)
      Sýkora parukářka     Buřňák lední (Fulmarus glacialis)
      Sýkora uhelníček     Cetie jižní (Cettia cetti)
      Šoupálek dlouhoprstý     Cvrčilka říční (Locustella fluviatilis)
      Šoupálek krátkoprstý     Cvrčilka slavíková (Locustella luscinioides)
      Špaček obecný     Cvrčilka zelená (Locustella naevia)
      Vrabec domácí     Čáp bílý (Ciconia ciconia)
      Vrabec polní     Čáp černý (Ciconia nigra)
      Výreček malý     Čečetka bělavá (Carduelis hornemanni)
            Čečetka zimní (Carduelis flammea)
            Čejka chocholatá (Vanellus vanellus)
            Čejka trnitá (Vanellus spinosus)
            Červenka obecná (Erithacus rubecula)
            Čírka modrá (Anas querquedula)
            Čírka modrokřídlá (Anas discors)
            Čírka obecná (Anas crecca)
            Čížek lesní (Carduelis spinus)
            Datel černý (Dryocopus martius)
            Datlík tříprstý (Picoides tridactylus)
            Dlask tlustozobý (Coccothraustes coccothraustes)
            Drop malý (Tetrax tetrax)
            Drop velký (Otis tarda)
            Drozd brávník (Turdus viscivorus)
            Drozd cvrčala (Turdus iliacus)
            Drozd kvíčala (Turdus pilaris)
            Drozd plavý (Turdus obscurus)
            Drozd rezavý (Turdus naumanni)
            Drozd zpěvný (Turdus philomelos)
            Dřemlík tundrový (Falco columbarius)
            Dudek chocholatý (Upupa epops)
            Dytík úhorní (Burhinus oedicnemus)
            Havran polní (Corvus frugilegus)
            Hohol bělavý (Bucephala albeola)
            Hohol islandský (Bucephala islandica)
            Hohol severní (Bucephala clangula)
            Hoholka lední (Clangula hyemalis)
            Holub domácí (Columba livia)
            Holub doupňák (Columba oenas)
            Holub hřivnáč (Columba palumbus)
            Hrdlička divoká (Streptopelia turtur)
            Hrdlička zahradní (Streptopelia decaocto)
            Husa běločelá (Anser albifrons)
            Husa indická (Anser indicus)
            Husa krátkozobá (Anser brachyrhynchos)
            Husa malá (Anser erythropus)
            Husa nilská (Alopochen aegyptiacus)
            Husa polní (Anser fabalis)
            Husa velká (Anser anser)
            Husice liščí (Tadorna tadorna)
            Husička stěhovavá (Dendrocygna arcuata)
            Hvízdák americký (Anas americana)
            Hvízdák eurasijský (Anas penelope)
            Hýl křivčí (Pinicola enucleator)
            Hýl obecný (Pyrrhula pyrrhula)
            Hýl rudý (Carpodacus erythrinus)
            Chaluha malá (Stercorarius longicaudus)    
            Chaluha pomořanská (Stercorarius pomarinus)    
             
Chaluha příživná (Stercorarius parasiticus)
   
             Chaluha velká (Stercorarius skua)    
            Chocholouš obecný (Galerida cristata)    
            Chřástal kropenatý (Porzana porzana)    
            Chřástal malý (Porzana parva)    
             Chřástal nejmenší (Porzana pusilla)    
            Chřástal polní (Crex crex)    
            Chřástal vodní (Rallus aquaticus)    
            Ibis hnědý (Plegadis falcinellus)    
            Ibis posvátný (Threskiornis aethiopicus)    
            Jeřáb popelavý (Grus grus)
            Jeřábek lesní (Bonasa bonasia)
            Jespáček ploskozobý (Limicola falcinellus)
            Jespák bojovný (Philomachus pugnax)
            Jespák dl ouhokřídlý (Calidris bairdii)
            Jespák křivozobý (Calidris ferruginea)
            Jespák malý (Calidris minuta)
            Jespák mořský (Calidris maritima)
            Jespák obecný (Calidris alpina)
            Jespák písečný (Calidris alba)
            Jespák plavý (Tryngites subruficollis)
            Jespák rezavý (Calidris canutus)
            Jespák rudohrdlý (Calidirs ruficollis)
            Jespák skvrnitý (Calidris melanotos)
            Jespák šedý (Calidris temminckii)
            Jespák tundrový (Calidris fuscicollis)
            Jestřáb lesní (Accipiter gentilis)
            Jiřička obecná (Delichon urbica)
            Kačka pestrá (Histrionicus histrionicus)
            Kachna divoká (Anas platyrhynchos)
            Kachnice bělohlavá (Oxyura leucocephala)
            Kachnice kaštanová (Oxyura jamaicensis)
            Kachnička hřivnatá (Chenonetta jubata)
            Kachnička karolínská (Aix sponsa)
            Kachnička mandarinská (Aix galericulata)
            Kajka královská (Somateria spectabilis)
            Kajka mořská (Somateria mollissima)
            Kajka Stellerova (Polysticta stelleri)
            Kalandra černá (Melanocorypha yeltonensis)
            Kalous pustovka (Asio flammeus)
            Kalous ušatý (Asio otus)
            Kameňáček pestrý (Arenaria interpres)
            Káně bělochvostá (Buteo rufinus)
            Káně lesní (Buteo buteo)
            Káně rousná (Buteo lagopus)
            Kavče žlutozobé (Pyrrhocorax graculus)
            Kavka obecná (Corvus monedula)
            Keptuška běloocasá (Vanellus leucurus)
            Keptuška stepní (Vanellus gregarius)
            Koliha malá (Numenius phaeopus)
            Koliha tenkozobá (Numenius tenuirostris)
            Koliha velká (Numenius arquata)
            Kolpík africký (Platalea alba)
            Kolpík bílý (Platalea leucorodia)
            Konipas bílý (Motacilla alba)
            Konipas citronový (Motacilla citreola)
            Konipas horský (Motacilla cinerea)
            Konipas luční (Motacilla flava)
            Konopka obecná (Carduelis cannabina)
            Konopka žlutozobá (Carduelis flavirostris)
            Kopřivka obecná (Anas strepera)
            Kormorán chocholatý (Phalacrocorax aristotelis)
            Kormorán malý (Phalacrocorax pygmeus)
            Kormorán velký (Phalacrocorax carbo)
            Koroptev polní (Perdix perdix)
            Kos černý (Turdus merula)
            Kos horský (Turdus torquatus)
            Krahujec krátkoprstý (Accipiter brevipes)
            Krahujec obecný (Accipiter nisus)
            Králíček obecný (Regulus regulus)
            Králíček ohnivý (Regulus ignicapillus)
            Krkavec velký (Corvus corax)
            Krutihlav obecný (Jynx torquilla)
            Křepelka polní (Coturnix coturnix)
            Křivka bělokřídlá (Loxia leucoptera)
            Křivka obecná (Loxia curvirostra)
            Křivka velká (Loxia pytyopsittacus)
            Kukačka obecná (Cuculus canorus)
            Kulík bledý (Pluvialis squatarola)
            Kulík hnědokřídlý (Pluvialis dominica)
            Kulík hnědý (Charadrius morinellus)
            Kulík mořský (Charadrius alexandrinus)
            Kulík písečný (Charadrius hiaticula)
            Kulík říční (Charadrius dubius)
            Kulík zlatý (Pluvialis apricaria)
            Kulíšek nejmenší (Glaucidium passerinum)
            Kvakoš noční (Nycticorax nycticorax)
            Labuť černá (Cygnus atratus)
            Labuť malá (Cygnus columbianus)
              Labuť velká (Cygnus olor)   
            Labuť zpěvná (Cygnus cygnus)
            Ledňáček říční (Alcedo atthis)
            Lejsek bělokrký (Ficedula albicollis)
            Lejsek černohlavý (Ficedula hypoleuca)
            Lejsek malý (Ficedula parva)
            Lejsek šedý (Muscicapa striata)
            Lelek lesní (Caprimulgus europaeus)
            Linduška horská (Anthus spinoletta)
            Linduška lesní (Anthus trivialis)
            Linduška luční (Anthus pratensis)
            Linduška rudokrká (Anthus cervinus)
            Linduška skalní (Anthus petrosus)
            Linduška úhorní (Anthus campestris)
            Linduška velká (Anthus richardi)
            Luňák červený (Milvus milvus)
            Luňák hnědý (Milvus migrans)
            Lyska černá (Fulica atra)
            Lyskonoh ploskozobý (Phalaropus fulicarius)
            Lyskonoh úzkozobý (Phalaropus lobatus)
            Lžičák pestrý (Anas clypeata)
            Mandelík hajní (Coracias garrulus)
            Mlynařík dlouhoocasý (Aegithalos caudatus)
            Modruška tajgová (Tarsiger cyanurus)
            Morčák bílý (Mergus albellus)
            Morčák chocholatý (Lophodytes cucullatus)
            Morčák prostřední (Mergus serrator)
            Morčák velký (Mergus merganser)
            Moták lužní (Circus pygargus)
            Moták pilich (Circus cyaneus)
            Moták pochop (Circus aeruginosus)
            Moták stepní (Circus macrourus)
            Moudivláček lužní (Remiz pendulinus)
            Orel jestřábí (Hieraaetus fasciatus)
            Orel královský (Aquila heliaca)
            Orel křiklavý (Aquila pomarina)
            Orel mořský (Haliaeetus albicilla)
            Orel nejmenší (Hieraaetus pennatus)
            Orel skalní (Aquila chrysaetos)
            Orel stepní (Aquila nipalensis)
            Orel volavý (Aquila clanga)
            Orlík krátkoprstý (Circaetus gallicus)
            Orlosup bradatý (Gypaetus barbatus)
            Orlovec říční (Pandion haliaetus)
            Ořešník kropenatý (Nucifraga caryocatactes)
            Ostralka štíhlá (Anas acuta)
            Ostříž jižní (Falco eleonorae)
            Ostříž lesní (Falco subbuteo)
            Ouhorlík černokřídlý (Glareola nordmanni)
            Ouhorlík stepní (Glareola pratincola)
            Papoušek mniší (Myiopsitta monachus)
            Pelikán bílý (Pelecanus onocrotalus)
            Pěnice bělohrdlá (Sylvia melanocephala)
            Pěnice černohlavá (Sylvia atricapilla)
            Pěnice hnědokřídlá (Sylvia communis)
            Pěnice kaštanová (Sylvia undata)
            Pěnice pokřovní (Sylvia curruca)
            Pěnice slavíková (Sylvia borin)
            Pěnice vlašská (Sylvia nisoria)
            Pěnkava jikavec (Fringilla montifringilla)
            Pěnkava obecná (Fringilla coelebs)
            Pěnkavák sněžní (Montifringilla nivalis)
            Pěvuška modrá (Prunella modularis)
            Pěvuška podhorní (Prunella collaris)
            Pisík obecný (Actitis hypoleucos)
            Pisila čáponohá (Himantopus himantopus)
            Plameňák chilský (Phoenicopterus chilensis)
            Plameňák růžový (Phoenicopterus ruber)
            Polák chocholačka (Aythya fuligula)
            Polák kaholka (Aythya marila)
            Polák malý (Aythya nyroca)
            Polák proužkozobý (Aythya collaris)
            Polák velký (Aythya ferina)
            Poštolka jižní (Falco naumanni)
            Poštolka obecná (Falco tinnunculus)
            Poštolka rudonohá (Falco vespertinus)
            Potápka černokrká (Podiceps nigricollis)
            Potápka malá (Tachybabtus ruficollis)
            Potápka roháč (Podiceps cristatus)
            Potápka rudokrká (Podiceps griseigena)
            Potápka žlutorohá (Podiceps auritus)
            Potáplice lední (Gavia immer)
            Potáplice malá (Gavia stellata)
            Potáplice severní (Gavia arctica)
            Potáplice žlutozobá (Gavia adamsii)
            Puštík bělavý (Strix uralensis)
            Puštík obecný (Strix aluco)
            Racek Audouinův (Larus audouinii)
            Racek bělohlavý (Larus cachinnans)
            Racek Bonapartův (Larus philadelphia)
            Racek bouřní (Larus canus)
            Racek černohlavý (Larus melanocephalus)
            Racek delawarský (Larus delawarensis)
            Racek chechtavý (Larus ridibundus)
            Racek malý (Larus minutus)
            Racek mořský (Larus marinus)
            Racek polární (Larus glaucoides)
            Racek Sabinův (Larus sabini)
            Racek středomořský (Larus michahellis)
            Racek stříbřitý (Larus argentatus)
            Racek šedý (Larus hyperboreus)
            Racek tříprstý (Rissa tridactyla)
            Racek velký (Larus ichthyaetus)
            Racek žlutonohý (Larus fuscus)
            Rákosník obecný (Acrocephalus scirpaceus)
            Rákosník ostřicový (Acrocephalus paludicola)
            Rákosník proužkovaný (Acrocephalus schoenobaenus)
            Rákosník tamaryškový (Acrocephalus melanopogon)
            Rákosník velký (Acrocephalus arundinaceus)
            Rákosník zpěvný (Acrocephalus palustris)
            Raroh velký (Falco cherrug)
            Rehek domácí (Phoenicurus ochruros)
            Rehek zahradní (Phoenicurus phoenicurus)
            Rorýs obecný (Apus apus)
            Rorýs velký (Apus melba)
            Rybák bahenní (Chlidonias hybridus)
            Rybák bělokřídlý (Chlidonias leucopterus)
            Rybák černozobý (Sterna nilotica)
            Rybák černý (Chlidonias niger)
            Rybák dlouhoocasý (Sterna paradisaea)
            Rybák malý (Sterna albifrons)
            Rybák obecný (Sterna hirundo)
            Rybák severní (Sterna sandvicensis)
            Rybák velkozobý (Sterna caspia)
            Sedmihlásek hajní (Hippolais icterina)
            Sedmihlásek šedý (Hippolais pallida)
            Skalník modrý (Monticola solitarius)
            Skalník zpěvný (Monticola saxatilis)
            Skorec vodní (Cinclus cinclus)
            Skřivan lesní (Lullula arborea)
            Skřivan ouškatý (Eremophila alpestris)
            Skřivan polní (Alauda arvensis)
            Slavík modráček (Luscinia svecica)
            Slavík obecný (Luscinia megarhynchos)
            Slavík tmavý (Luscinia luscinia)
            Slípka modrá (Porphyrio porphyrio)
            Slípka zelenonohá (Gallinula chloropus)
            Slučka malá (Lymnocryptes minimus)
            Sluka lesní (Scolopax rusticola)
            Sněhule severní (Plectrophenax nivalis)
            Sojka obecná (Garrulus glandarius)
            Sokol stěhovavý (Falco peregrinus)
            Sova pálená (Tyto alba)
            Sovice krahujová (Surnia ulula)
            Sovice sněžní (Nyctea scandiaca)
            Stehlík obecný (Carduelis carduelis)
            Straka obecná (Pica pica)
            Strakapoud bělohřbetý (Dendrocopos leucotos)
            Strakapoud jižní (Dendrocopos syriacus)
            Strakapoud malý (Dendrocopos minor)
            Strakapoud prostřední (Dendrocopos medius)
            Strakapoud velký (Dendrocopos major)
            Strnad bělohlavý (Emberiza leucocephalos)
            Strnad cvrčivý (Emberiza cirlus)
            Strnad černohlavý (Emberiza melanocephala)
            Strnad hnědohlavý (Emberiza bruniceps)
            Strnad luční (Emberiza calandra)
            Strnad malinký (Emberiza pusilla)
            Strnad obecný (Emberiza citrinella)
            Strnad obojkový (Emberiza aureola)
            Strnad rákosní (Emberiza schoeniclus)
            Strnad rolní (Emberiza rustica)
            Strnad severní (Calcarius lapponicus)
            Strnad viničný (Emberiza cia)
            Strnad zahradní (Emberiza hortulana)
            Střízlík obecný (Troglodytes troglodytes)
            Sup bělohlavý (Gyps fulvus)
            Sup hnědý (Aegypius monachus)
            Sup mrchožravý (Neophron percnopterus)
            Sýc rousný (Aegolius funereus)
            Sýček obecný (Athene noctua)
            Sýkora azurová (Parus cyanus)
            Sýkora babka (Parus palustris)
            Sýkora koňadra (Parus major)
            Sýkora lužní (Parus montanus)
            Sýkora modřinka (Parus caeruleus)
            Sýkora parukářka (Parus cristatus)
            Sýkora uhelníček (Parus ater)
            Sýkořice vousatá (Panurus biarmicus)
            Šoupálek dlouhoprstý (Certhia familiaris)
            Šoupálek krátkoprstý (Certhia brachydactyla)
            Špaček obecný (Sturnus vulgaris)
            Špaček růžový (Sturnus roseus)
            Tenkozobec opačný (Recurvirostra avosetta)
            Terej bílý (Sula bassana)
            Tetřev hlušec (Tetrao urogallus)
            Tetřívek obecný (Lyrurus tetrix)
            Tuhýk menší (Lanius minor)
            Ťuhýk obecný (Lanius collurio)
            Ťuhýk rudohlavý (Lanius senator)
            Ťuhýk šedý (Lanius excubitor)
            Turpan černý (Melanitta nigra)
            Turpan hnědý (Melanitta fusca)
            Ústřičník velký (Haematopus ostralegus)
            Včelojed lesní (Pernis apivorus)
            Vlaštovka obecná (Hirundo rustica)
            Vlha pestrá (Merops apiaster)
            Vodouš bahenní (Tringa glareola)
            Vodouš kropenatý (Tringa ochropus)
            Vodouš malý (Xenus cinereus)
            Vodouš rudonohý (Tringa totanus)
            Vodouš šedý (Tringa nebularia)
            Vodouš štíhlý (Tringa stagnatilis)
            Vodouš tmavý (Tringa erythropus)
            Vodouš velký (Tringa melanoleuca)
            Volavka bílá (Egretta alba)
            Volavka červená (Ardea purpurea)
            Volavka popelavá (Ardea cinerea)
            Volavka rusohlavá (Bubulcus ibis)
            Volavka stříbřitá (Egretta garzetta)
            Volavka vlasatá (Ardeola ralloides)
            Vrabec domácí (Passer domesticus)
            Vrabec polní (Passer montanus)
            Vrána obecná (Corvus corone)
            Výr velký (Bubo bubo)
            Výreček malý (Otus scops)
            Zedníček skalní (Tichodroma muraria)
            Zrzohlávka rudozobá (Netta rufina)
            Zvonek zelený (Carduelis chloris)
            Zvonohlík citronový (Serinus citrinella)
            Zvonohlík zahradní (Serinus serinus)
            Žluna šedá (Picus canus)
            Žluna zelená (Picus viridis)
            Žluva hajní (Oriolus oriolus)

 

Anketa

Máte ve Vašem okolí někoho, komu by naše stavebnice udělala radost?

Ano mám (1 771)

Celkový počet hlasů: 1866